Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cocuklarda diş sağlığı icin yapılması gerekenler

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Sut dişleri, bir cocuğun ciğnemesine ve konuşmasına yardımcı olur. Bu dişler kalıcı dişler icin yer tutuculardır ve yine kalıcı dişler kadar onemlidir. Bir cocuk sut dişini erken kaybederse bu durum ağız ici diş dizilimini bozabilir ve kalıcı dişin duzgun bir şekilde gelmesini zorlaştırabilir. Tum bunları akılda tutarak, bebeklik doneminde diş bakımını en iyi şekilde yapmak onemlidir. Dt.Kokdemir cocuklar icin sağlıklı bir ağız bakımının ipuclarını acıkladı.
cocuklarda-dis-sagligi-icin-yapilmasi-gerekenler-5ea9fcead7666.jpg

[h=4]Cocuklarda ağız bakımı[/h] - Bebeğin diş etlerini, dişleri olmadan once, her gun ılık, ıslak bir bezle silin. Bunu yapmak şekeri diş etlerinden temizler ve bir bebeğin dişlerini temizleme hissine aşina olmasına yardımcı olabilir.
- Bebekler ve kucuk cocuklar biberon ile uyumamalıdır. Sut ve meyve suyu uzun sure dişlere temas ederse diş curumesine neden olabilir.
- Bir bebek 1 yaşına geldiğinde biberon alışkanlığından uzaklaşmaya başlamalıdır.
- Yeni yurumeye başlayan cocukların oğunler arasında biberondan su icmesine izin verebilirsiniz ancak meyve suyu ve sutu sadece yemek saatlerine saklayın.
- Bir bebeğin dişleri cıktığında, yumuşak bir bebek diş fırcasıyla gunde iki kez fırcalayın. Pirinc tanesinden daha buyuk olmayan az miktarda diş macunu kullanabilirsiniz. 3 ila 6 yaş arası cocuklar bezelye buyukluğunde diş macunu kullanabilirler.
- Ebeveynler veya bakıcılar, cocuk yardım almadan dişlerini fırcalamaya başlayana kadar bu gorevi ustlenmelidir.
- Kullanılmadığı zaman diş macununu cocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın.
- Cocukların ilk dişlerinin ortaya cıkmasından itibaren 6 ay icinde diş hekimine muayene ettirin.
- Ebeveynler ve bakıcılar cocukların kaşık ve emziklerini kendi ağızlarına surmemelidir.