Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çıtır Çıtır Pırasalı Börek

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • Bir paket el açması yufka (6 adet)
  • 700-800 gram temizlenmiş ince ince doğranmış pırasa
  • Tuz, karabiber ve pul biber
  • İsteğe bağlı biraz beyaz peynir
Sosu için;

  • 1,5 litre su bardağı su ya da süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Üzerine sürmek için;

  • 1 yemek kaşığından az tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
[h=2]Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı[/h]
  1. İnce ince kıyılmış doğranmış pırasaları tavaya alıp elimizde güzel bir şekilde ovuşturuyoruz.
  2. Biraz yağ ilave edip tavada güzel bir şekilde kavuruyoruz. İndirmeden önce tuzunu karabiberini pul biberini ilave ediyoruz.
  3. Sıvı yağı, sütü karıştırarak sosunu hazırlıyoruz, yağlanmış tepsiye yufkayı seriyoruz.
  4. Diğer yufkalar da ikiye bölüp sosun içine batırıp seriyoruz, üç yufkanın sonunda pırasalı harcımızı seriyoruz.
  5. Ben üzerine biraz da peynir koyuyorum kalan iki yufkayı da aynı şekilde yapıyoruz.
  6. En son kalan yufka mızı ıslatmadan güzel bir şekilde seriyoruz, sosun kalanını tepsinin üzerine gezdiriyoruz.
  7. İyice çektikten sonra tereyağına, sıvı yağ ilave edip karıştırıyoruz ve böreğin üzerine sürüyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişiriyoruz, yapacaklara afiyet bal şeker olsun