[h=2]Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- Bir paket el açması yufka (6 adet)
- 700-800 gram temizlenmiş ince ince doğranmış pırasa
- Tuz, karabiber ve pul biber
- İsteğe bağlı biraz beyaz peynir
- 1,5 litre su bardağı su ya da süt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 yemek kaşığından az tereyağı
- 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- İnce ince kıyılmış doğranmış pırasaları tavaya alıp elimizde güzel bir şekilde ovuşturuyoruz.
- Biraz yağ ilave edip tavada güzel bir şekilde kavuruyoruz. İndirmeden önce tuzunu karabiberini pul biberini ilave ediyoruz.
- Sıvı yağı, sütü karıştırarak sosunu hazırlıyoruz, yağlanmış tepsiye yufkayı seriyoruz.
- Diğer yufkalar da ikiye bölüp sosun içine batırıp seriyoruz, üç yufkanın sonunda pırasalı harcımızı seriyoruz.
- Ben üzerine biraz da peynir koyuyorum kalan iki yufkayı da aynı şekilde yapıyoruz.
- En son kalan yufka mızı ıslatmadan güzel bir şekilde seriyoruz, sosun kalanını tepsinin üzerine gezdiriyoruz.
- İyice çektikten sonra tereyağına, sıvı yağ ilave edip karıştırıyoruz ve böreğin üzerine sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişiriyoruz, yapacaklara afiyet bal şeker olsun