Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çipura Buğulama (Tavada)

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
[h=2]Çipura Buğulama (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 2 adet çipura balığı
  • 2 adet mor soğan
  • 2 adet yeşil sivribiber
  • 2 adet domates
  • 1 adet chili biber
[h=2]Çipura Buğulama (Tavada) Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Balıkların üzerine, ana kılçığa gelecek derinlikte çizikler atın ve bol tuz dökün, sonra üzerine zeytinyağı dökerek elinizle her yerine sürün. Ve beklemeye alın
  2. Mor soğanları jülyen doğrayın, yeşil biber ve acılık versin diye chili biberi doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın.
  3. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun tüm malzemeleri içine atın ve soteleyin. Tavaya 1 bardak su ekleyin.
  4. Balıkları sote sebzelerin üzerine koyun ve tavanın üstünü kapakla kapatın. Ve her iki tarafı da 6 dk. Orta ateşte pişirin.
  5. Balıkların dilediğiniz şekilde piştiğine karar verdiğinizde servis yapın.
    Afiyet olsun.