Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çikoliçe

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
Çikoliçe Tarifi İçin Malzemeler


  • 3 yumurta (orta)
  • Un(göz kararı, kek kıvamı olacak şekilde)
  • 1 su bardağı şeker+1fiske tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket (tikveşli) krema
  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket pasta kreması
  • 1 paket %80 bitter çikolata
  • 1 paket %54 bitter çikolata
  • 1 litre süt
Üzeri için;

  • File badem, file fıstık (isteğe bağlı)
Çikoliçe Tarifi Yapılışı

Biraz trileçe yapımından esinlenerek ama genel olarak tadı bambaşka harika bir tad olan doğaçlama tarifim ev halkından tam not aldı ve yemelere doyulmadığı için eklemek istedim; Akabinde siz de değişiklik yapıp çikoliçeden esinlendim kendim ekledim diyebilirsiniz )) ama önce bunu deneyin derim

  1. Öncelikle kekimiz için gerekli malzemeler alınır.
  2. İlk şeker ve yumurta akı çırpılır köpük gibi olunca yumurta sarısı eklenir, diğer malzemelerde eklenir.
  3. Çok söndürmeden çırpılır.
  4. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin.
  5. Sonra kek 200 derece 20 dk boyunca fırına verilir.
  6. Diğer 20 dk da 180 derece de pişirilir.
  7. Çikolata sosu için;Krema paketinin yarısı eklenir ve ısıtılır üzerine 1 çay bardağı süt eklenir ısıtmaya devam edilir.
  8. Sonra bitterleri parçalayıp, karıştırarak sos elde edilir.
  9. Süt şerbeti ;Kalan kremayı derin bir kaba ekleyip süt ve 3 yemek kaşığı şeker ile çırpılır. Buzdolabına koyulur.
  10. Ardından krem şanti ve pasta kreması koyu kıvamda olacak şekilde göz kararı süt ile hazırlanır.
  11. Çıkan kek ilk sıcaklığı çıkınca (3-5 dk)Üzerine kürdanla delikler açıp, süt şerbeti üzerine kademeli olarak gezdirilir.
  12. Çikolata sosu da kademeli olarak dökülür.
  13. Krem şanti sürülür, tüm kek kaplanır.
  14. Krema için ben opsiyonel olarak kakaolu pasta kreması elde etmek için hazırladığım çikolata sosumdan bir iki yemek kaşığı kadar ekleyip, iki renk olması için karıştırdım.
  15. Üzerine dilediğim süslemeyi gerçekleştirdim. Harika bir tat tam bir çikolata ve fıstık badem karnavalı *FIRINDAN FIRINA DERECE VE PİŞME SÜRESİ DEÐİŞİKLİK GÖSTERİR. *
    Önerilerim
    Karbonat eklediğimiz sırada bir iki damla limon, elma sirkesi ya da üzüm de olur damlatıp aktivasyona geçmesini ayrıca kekinizin daha kabarık olmasını yardımcı olabilirsiniz.
    İsterseniz içine aromatik yağlar, limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Ben sade tercih ettim. Naçizane fikrim ilk böyle denemeniz ve çikolata tadına varmanız. Kek görünüşteki gibi nemli bir kıvamda değildir.
    Ben bu ölçülerle 10 dilim pasta elde ettim. kare borcamımda uyguladım