Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cevizli Kadayıf Tatlısı Aşamalı Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Cevizli kadayıf, yemek tarifleri sitemiz icinde en guzel şerbetli tatlılar icinde yer alan nefis bir tatlı tarifi. Ozellikle bayram tatlıları arayanlar icin kesinlikle bizim bu cevizli kadayıf en ideal tarif. Ben genelde şerbetli tatlı tarifleri biraz ağır olduğu icin yapmak istemem ama bu cevizli kadayıf gercekten hem hafif tatlı tarifleri arasında yer alıyor hem de yapılışı kolay tatlı tariflerinden biri. Marketten alacağınız 400 gram tel kadayıf ile buyuk bir tepsi kadayıf tatlısı elde edebiliyorsunuz. Kadayıf, ceviz, şeker, su yani bu kadar az malzeme ile bu kadar lezzetli bir tatlı elde etmek icin buyrun size denenmiş tarifler arasından resimli cevizli kadayıf tatlısı tarifi.
[h=2]Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi icin malzemeler[/h] 400 gram tel kadayıf
250 gram tere yağ
250 gram ceviz
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Cevizli kadayıf tatlısı tarifi
Cevizli kadayıf yapmaya oncelikle şerbetini yapmakla başlayın. Su ve şekeri bir tencereye koyun hemen akabinde karıştırarak iyice kaynatıp, şekerler eriyince şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tel kadayıfları bir tepsiye boşaltın ve tere yağını ayrı bir tavada eritip, tel kadayıfların uzerine gezdirerek dokun ve ellerinizle kadayıfı karıştırarak tere yağını iyice kadayıfa yedirin. Ardından tepsiye ellerinizle bastırarak kadayıfları duzeltin ve uzerine bol bol ceviz parcaları serpin. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve cevizli tel kadayıfı iyice uzeri kızarana kadar pişirin. Pişen tel kadayıfı fırından cıkarın ve sıcakken hemen uzerine soğumuş olan şerbeti gezdirerek dokun. Dinlenmeye aldığınız cevizli tel kadayıf tatlısı, şerbetini iyice cekene kadar 1-2 saat bekletin ve ardından dilimleyip ikram edin. Nefis cevizli tel kadayıf artık hazır, afiyet olsun.
Malzemeler:
750 Gram, yaş kadayıf
1 Tatlı kaşığı, pekmez
100 Gram, tereyağı
100 Gram, margarin
300 Gram, ceviz
Şerbeti İcin:
1,5 Kilogram, Toz Şeker
1 Litre, Su
Yarım Limon
[h=2]Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi[/h] Tepsiyi yağlayalım ve pekmez surelim , uzerine kopararak kadayıfların yarısını tepsiye yayalım. Uzerine dovduğumuz cevizleri yayalım bastıralım. Kadayıfın kalan diğer yarısını da kopararak tepsiye alalım tekrar bastıralım. Tepsinizden biraz kucuk bir tepsi ile bastıralım uzerine ağırlık koyup yarım saat bekletelim. 180 derecelik ısıda once altını pişirelim, daha sonra ters cevirip altını pişirelim.
Biz bu arada, şerbeti icin, tencereye su ve şekeri alıp kaynayana kadar karıştıralım, kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatalım. İndirmeden 5 dakika once, limon suyunu ilave edelim.
Pişen kadayıfın uzerine sıcak şerbeti verelim. Afiyet olsun.
BAŞKA BİR TARİF:
Malzemeler:
200 gr tereyağı (tercihen sadeyağ)
Yarım kg tel kadayıf
250 gr dovulmuş ceviz
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 limonun suyu
Tatlı Tarifi
Once şerbeti hazırlayın. Şekerle suyu ateşe koyun. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın, soğumaya bırakın. Fırını 180 derecede ısıtın. Geniş bir tepside tereyağını eritin. Kadayıfı tel tel ayırıp her verini tereyağına bulayın. Yarısını ayrı bir yere alın. Kalan yarısını tepsiye duzgunce yayın. Dovulmuş cevizi her yerine eşit bicimde serpiştirin. Kalan kadayıfı da ustune serin. Elinizle hafif bastırın. Tepsiyi sıcak fırına atın. Ustu pembeleşip gevrekleşene kadar, yaklaşık yarım saat pişirin. Sıcak kadayıfın uzerine soğuk şerbeti gezdirin. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
NOT: Kadayıfı cok kısık ocak ateşi uzerinde, cevire cevire pişirebilirsiniz. Altının daha iyi kızarması icin tepsiye 1 tatlı kaşığı kadar pekmez surulur. Altı pişince, pekmez ve tereyağı surulmuş başka bir tepsiye tersyuz edilir, diğer tarafı da pişirilir.