Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çalar Saat Kullanmadan Nasıl Uyanılır?

Katılım
29 Tem 2019
Mesajlar
86
Ucu kırılmamış tebeşirle tahtaya yazı yazarken çıkan ciyuzzz sesinden daha gıcık olan tek ses sabah sabah çalan saatin sesidir, işe geç kalmadan alarmsız kendi kendinize uyanmak ve bu eziyetten kurtulmanın sırrı bu yazıdadır.

Uykunun en tatlı yerinde çalan ve adeta "Uyan artık geç kalıyorsun, kalksana, aloo!" çığlıkları atan alarm güne berbat başlamak için birebirdir. Peki, âdemoğlu neden bu sese her Allah'ın günü tahammül ediyor? işten kovulmamak, okuldan atılmamak için. Alarm zırıltısı çekmeden de her gün aynı vakitte uyanabileceğiniz! biliyor musunuz? Yapmanız gereken masadaki saati değil biyolojik saati kurmayı öğrenmek. Doğal yollardan uyanmanın aslında ne kadar basit ve ne kadar hoş olduğunu göreceksiniz.

Bir Ritim Yakalayın

1.Her gün saat kaçta uyanmanız gerektiğine karar verin.

2.Çalar saatinizi her gün karar verdiğiniz saate kurun. Böylelikle vücudunuzun günlük döngüsünü her gün aynı saatte kalkmak üzere eğitmiş olursunuz.

3.Her gün ne kadar uyumaya ihtiyacınız olduğuna karar verin. Koala gibi uyumadığınız sürece normalsiniz.

4.Her gece aynı saatte yatağa girmeye çalışın. Başlarda zor gelebilir, "Gece daha yeni başlıyor" hissiyatına kapılabilirsiniz ama biraz çaba gösterirseniz yatma konusunda da bir ritim yakalayabilirsiniz.

5.Artık şu çalar saat denen zımbırtıyı bir kenara koyun. Yatış ve kalkışlarınızı bir rutine bindirirseniz, bazı zamanlar erken veya geç yatsanız bile vücudunuz aynı saatte kalkmaya hazır olacak "Abi ben kalktım hoppa" diyecektir.
Biyolojik Saatinizi Kurun

1.O sabah kaçta kalkacağınıza karar verin. Bu her sabah değişebilir. Böylece vücut bir saat öncesinden kendisini uyanmaya hazırlıyor ve hormon salgılamaya başlıyor.

2.Her gün saat kaçta yatağa gittiğinizi not edin.

3.Uyanmanız gereken saat ile yattığınız saat arasındaki süreyi hesaplayın. Uyku periyodları genel olarak doksanar dakika şeklinde seyreder. Böylece hafif uyku denilen kısımda uyanma şansınız olur.

4.Yatağa girdiğinizde hangi saatte kalkacağınızı gözünüzün önünde canlandırın. Hayal kısmını fanteziye dönüşecek kadar abartmayın.

5.Siz gene de çalar saatinizi kurun. Sabah saat çalmadan birkaç dakika önce uyandığınızda şaşırıp sevinme kısmını abartmayın, iyi sabahlar!

Duyularınızı Kullanın

Uyanmak duyularla algılanabilecek dış etkenlerden tetiklenebiliyor. Işık ve ses (ki çalar saat de bu yüzden uyanmak için kullanılır) gibi dış etkenler günlük ritme aldırmadan uyanmayı tetikleyebilir.

Misal mi istiyorsunuz, buyrun:
Işık: Zihniniz ışığa tepki verir ve uyanmanızı sağlar.

O yüzden perdeleri, panjurları açın. Yatağınızın konumuna da güneş ışığına göre ayarlayın ki güneş ışığına tam zamanında yakalanabilesiniz.

Ses: Çalar saat dışındaki sesler de insanı uykusundan uyandırır. Uyanmanız gereken vakit hangi seslerin fazlalaştığına (otomobil alarmları, sokak satıcıları, kedi, goril) dikkat edin, bunları duymaya çalışın.

Koku: Kahve makinenizi uyanacağınız saate kurup kahve kokusunun o davetkâr kokusuyla uyanma lüksünü yaşayabilirsiniz.