Magazin Editor
Magazin Habercisi
- Pişirilmiş 2 bacak ahtapot (Ayıklanmış)
- 35 g tereyağı
- 1/2 cay kaşığı tatlı pul biber
Beğendi sosu icin: - 1 adet topak patlıcan
- 125 ml orta yağlı sut
- 30 g tereyağı
- 35 g kaşar peyniri
- 1/2 cay kaşığı tuz
- Komur ateşinde patlıcanı kozleyip, kabuklarını sıyırın. Tavaya tereyağını ilave edip hazırladığınız patlıcanı icerisine koyun, tahta bir kaşık yardımıyla ezin. İcerisine sutu ilave edip, belirli bir kıvama gelene kadar pişirin. Pişen patlıcanların icerisine kaşar peyniri ve tuzu ilekleyip iki tur cevirdikten sonra ateşten alın.
- Haşlanmış olan ahtapotu ızgarada muhurleyin. Tavaya tereyağını koyun, muhurlediğiniz ahtapotları bıcakla kesip tereyağıyla harmanlayın. Pul biberi de ilave edip biraz daha karıştırın ve ateşten alın. Onceden hazırladığınız beğendi sosu servis tabağına alın ve uzerine ahtapotu ilave edip sıcak servis yapın.