Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bazen ağlayacak gibi oluyorsanız telaşlanmaya luzum yok

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Onsezilere sahip olmak icin sekiz cocuk annesi olmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken, bebeğinizle mumkun olduğunca cok vakit gecirmek. Onsezileriniz parapsikolojide yer alan “duyular dışı algılama” ile ya da anne cocuk arasında var olan fiziksel rezonanslarla alakalı değildir. Onsezileriniz doğumdan once ve sonra yaptığınız yakın gozlemlerle beslenir. Ona olan yakınlığınız sayesinde ne zaman, nasıl tepkiler vereceğini kestirebiliyor hale gelirsiniz.
Bebeğinizle ilgili olarak sahip olduğunuz sezgisel bilgiler, verdiği ipuclarını okumanızı kolaylaştırdığından, sizin ve onun icin cok onemlidir. Mesela ateşi olduğunu daha derece kullan*madan anlayabilirsiniz. Huzursuzluğunun altını ıslatmış olmasından mı ya da diş cıkarıyor olduğundan mı kaynaklandığını hemen anlarsınız. Onsezileriniz sayesinde ne zaman acıktığını, ne zaman uykusu geldiğini onceden kestirebilirsi*niz.
Bebeğinizle ne kadar cok vakit gecirirseniz, onsezileriniz o kadar gelişir. Bebeğinizle birlik*te tecrube ettiğiniz onca deneyim, uzmanlar tarafından farklı bebeklerle yapılan araştırma*lardan daha guvenilirdir. Bebeğinizle birlikte elde ettiğiniz her yeni tecrube, onsezi duvarını*zın bir taşı gibidir.
Kısacası “annelik onsezilerim gelişti” der*ken asıl soylediğiniz şey şudur: “Bebeğim hak*kında cok şey oğrendim”. Bebeğiniz ağlayarak uyandığında ilk once karnının acıkmış olduğu*nu duşunup, emzirmek istersiniz. Ancak bebe*ğiniz goğsunuzu iter ve ağlamaya devam ederse, ağlama sebebinin aclık olmadığını duşunup, olası başka sorunları gozden gecirir, careler bul*maya calışırsınız. Nihayetinde sorunun ne oldu*ğunu bulduğunuzda bebeğinizin o anki ağlama sesini beyninize kaydeder ve bir dahaki sefere aynı tonla ağladığında, direk cozum yoluna gi*dersiniz.
Annelik onsezileriniz yokmuş gibi mi hisse*diyorsunuz? Panik yapmayın. Az once de bah*settiğim gibi, bu zaten tecrubelerle zenginleşen bir şeydir. Yapmanız gereken biraz rahatlayıp,
bebeğinize odaklanmak ve her hareketini goz*lemlemek. Annelikle ilgili edindiğiniz tum ku*laktan dolma bilgileri bir kenara bırakıp, sizin ve bebeğinizin birlikte oluşturacağı listeye kon*santre olun. Kim bilir belki de ezberlemiş oldu*ğunuz tum o bilgilerden daha kıymetli ve faydalıdır, minik bebeğinizin size oğretecekleri. Bu sayede karşılıklı anlayış ve guven uzerine kuru*lu harika bir bağınız da oluşur.
 
Son düzenleme: