Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Basit Kırmızı Mercimek Corbası Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Merhaba Kış gunlerinin vaz gecilmez lezzetlerinden Basit Mercimek Corbası Tarifi ile sizlerleyiz. Kullanacağınız mercimekleri mutlaka yıkamalısınız, aksi takdirde iyi yıkanmayan mercimek ust katmanındaki unu corbaya bırakacak ve corbanızın tadını hoş yapmayacaktır. İcine katacağınız unu, kavururken surekli karıştırırsanız topaklanamsının onune gecersiniz. Topaklanmasını onlemek icin corbaya koyacağınız suyun mutlaka soğuk olmasına dikkat edin. Eğer corbanın kıvamı cok koyu olursa sıcak su koymanızda bir sakınca olmayacaktır. Dilediğiniz baharatı kullanabilir, isterseniz corbanıza farklı bir doku katmak isterseniz havuc, soğan veya patates Mercimek Corbasına katabilirsiniz.
Sofraların olmazsa olmazı salatalar Salata Tarifleri Kategorisinden ıspanak salatasının farklı yapılışını anlatan Ispanak Salatası (yoğurtlu) Tarifini oneririz. Ağlayan Kek Tarifini denediniz mi? Hamur işi kategorisinden Kek tariflerine tıklarsanız bu muhteşem lezzete kavuşabilirsiniz.
[h=2]Basit Mercimek Corbası Malzemeleri[/h] 2 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 corba kaşığı margarin
1 litre et suyu (veya su)
1 corba kaşığı un
1 adet soğan
1 adet havuc

[h=2]Basit Mercimek Corbası[/h] Tencereye soğanı ve yağı koyup kavurun. soğan pembeleşince 1 kaşık unu ekleyin birkac kere karıştırın. sonra mercimeği ve havucu ilave edip karıştırın ustune tabletleri ve suyunu da ilave edin.Malzemeler ezildikten sonra tuzunuda ekleyip corbayı blendırdan gecirin.Sıcak servis edin.
[h=3]BAŞKA BİR TARİF[/h] Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 soğan
2 corba kaşığı tereyağı 2 corba kaşığı un
yarım cay kaşığı karabiber
Tuz
UZERİNE:
3-4 dilim bayat
ekmek 2 corba kaşığı
tereyağı 1 tatlı kaşığı toz
kırmızıbiber
[h=3]Corba Tarifi[/h] Mercimeği ayıklayın, yıkayıp suzun. Derin bir tencereye mercimeği, soğanı ve 6 su bardağı suyu koyun. Mercimek iyice eriyinceye kadar ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Haşlanmış mercimeği ince suzgecten gecirerek veya blendırda cekerek pure haline getirin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, uzerine unu serpeleyin. Kısık ateşe koyun. Tahta kaşıkla karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. Bir yandan karıştırmaya devam ederken diğer yandan haşlanmış mercimeği ilave edin. Tuzunu biberini serpin. Karıştırarak bir taşım kaynatın. Bayat ekmekleri kup kup doğrayın. Tereyağında kırmızıbiberle birlikte hafifce kavurun. Corbayı kızarmış ekmekle birlikte servis yapın. Butun corba tarifleri
[h=3]PUF NOKTASI:[/h] Yağda ince bir şekilde doğranmış yeşil naneyi kavurup, mercimek corbasının ustune dokerseniz gorunum ve lezzet bakımından daha guzel olacaktır.