Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeytinyağlı Pırasa

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 4-5 adet pırasa
  • 2 tane havuc
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir kahve fincanı pirinc
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 cay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 cay kaşığı tuz
[h=3]Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır[/h] Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları dış kabuklarını ve kok kısımlarını ayıklayıp suda iyice yıkayın. Yıkama işleminin ardından pırasalarınızı verev şeklinde doğrayın.
  • Havucları temizledikten sonra uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İkiye ayrılan havucları pırasalarla aynı boyuta getirin.
  • Geniş bir tencereye pırasa ve havucları koyun. Suyunu suzdurduğunuz pirincleri duruladıktan sonra tencerenin icerisine serpiştirin. Zeytinyağının yarısını ekleyerek kısık ateşte hafifce kavurun.
  • Bir bardakta portakal suyu, limon ve suyu birleştirin. Ardından tenceredeki pırasaların uzerine ekleyin.
  • Tencere icerisine toz şeker ve tuzu ilave ederek hafifce karıştırın.
  • Kalan zeytinyağını pırasanın uzerinde gezdirin. Pırasayı kısık ateşte 20-25 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
  • Zeytinyağlı pırasayı dinlendirdikten sonra ılık halde ya da soğuk servis olarak limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Servis sırasında yemeğiniz uzerine zeytinyağı gezdirerek pırasalarınızı daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
  • Servise hazır hale getirdiğiniz pırasayı toz zerdecal ya da yeni bahar gibi baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Zeytinyağlı Pırasa Tarifinin Puf Noktası

  • Zeytinyağlı pırasayı pişirirken kapağın altına kucuk bir delik actığınız yağlı kağıt kapatarak sebzelerin besin değerlerini koruyabilirsiniz.
  • Pişirme esnasında tencerenin kapağı kapalı olması durumunda tarifiniz daha besleyici olacaktır.
  • Sebzeleri dilimlemeden once iyice yıkamalısınız. Durulama işlemi oncesi sirke ile sebzeleri yıkayarak maksimum hijyen elde edebilirsiniz.
  • Portakal suyu taze sıkılmış olmalıdır. Hazır ya da bekletilen portakal suları, tarifin lezzetini bozabilir.
  • Havuc, kolay pişen bir sebze olduğundan dolayı, isteğe bağlı olarak pırasalardan birkac dakika sonra da tencereye eklenebilir.
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Pişirme Onerisi

  • Tarifin icerisine katacağınız tuz ve zeytinyağı miktarını kendi damak zevkinize gore ayarlayabilirsiniz. Tarifin icerisinde minik parcalarda soğan ekleyerek tarifinize lezzet katabilirsiniz.
Turk mutfağında ozgun bir yere sahip olan zeytinyağlılara buradan ulaşabilirsiniz. Az kalorili zeytinyağlı barbunya ve zeytinyağlı bamya tarifini de notlarınız arasına ekleyin.