Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeytinyağlı patlıcan dolması

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 1 kg patlıcan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinc
  • 3 soğan
  • 3 domates
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 1 kahve fincanı kuş uzumu
  • 1 cay kaşığı tarcın
  • 1 cay kaşığı yeni bahar
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • 1 demet nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım dmet dereotu
  • 10 kiraz domates
  • 1 tatlı kaşığı kori
  • Tuz
[h=3]Zeytinyağlı patlıcan dolması Nasıl Yapılır[/h]
  • Patlıcanları ortadan ikiye kesip iclerini oyarak cıkarın. Birkac yerinden kurdanla delip yıkayın ve suzun. İclerini hafifce tuzlayıp 5-10 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp suzun. Soğanları soyup kıyın. Domatesleri soyup rendeleyin. Yeşillikleri temizleyip saplarını ayırın ve yaprak kısımlarını kıyın. Baharatı bir kapta harmanlayın. Kuş uzumlerini ılık suda yumuşaması icin bekletin.
  • Soğanları zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Domates, iki bardak ılık su, tuz ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Ateşten alıp fıstık, kuş uzumu, baharat ve yeşillikleri ilave edip ılınmaya bırakın. Patlıcanların icini pirincli harcla doldurun. Kiraz domatesleri patlıcanların ust kısımlarını ortecek şekilde yerleştirin.
  • Geniş ve tabanı duz bir tencereye yeşilliklerin sap kısımlarıyla doşeyin. Dolmaları dizin. 1 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı koriyi karıştırıp tencerenin kenarından dokun. Dolmaların uzerine porselen bir tabak yerleştirin. Orta hararetli ısıda 25-30 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarıyla susleyip ılık ya da soğuk servis yapın.