[h=2]Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler[/h]
Tavsiyem yağı ve soğanı bol olunca çok daha lezzetli oluyor.
- 9 adet dolmalık biber
- 1 adet domates
- 1, 5 su bardağı kırık pirinç
- 1 adet büyük kuru soğan
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Dolmalık biberlerimizin saplarını keselim ve yıkayalım.
- İç harcımızı hazırlamak için; bir kaba yıkamış olduğumuz pirinçleri, yemeklik doğradığımız soğanları, ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu, salça, sıvı yağ, nar ekşisi ve baharatları da atarak karıştıralım.
- Kaşık yardımı ile biberlerin içlerini dolduralım.
- Üzerine domates keserek kapak şeklinde yerleştirelim.
- Tencereye dizdiğimiz biberlerin üzerini geçecek kadar 1 yemek kaşığı salçalı sıcak su yapalım ve üzerlerine dökelim.
- Dolmalarımızın üzerine sabit durmaları için tabak, kase vb. koyalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısarak yaklaşık 20 dakika kontrollü olarak pişirelim. Afiyet Olsun.
Tavsiyem yağı ve soğanı bol olunca çok daha lezzetli oluyor.