Magazin Editor
Magazin Habercisi
Bu piyaz, Gaziantep'de sabah kalvaltılarında yenir ve cok sevilir. En buyuk farkı tabii ki kullandığımız zeytin. Zeytinin şimdi tam zamanı. Alınan yeşil zeytinler taş ile kırılır ve cekirdekleri tek tek ayıklanır. Sonra bir kaba alınarak hergun suyu değiştirilip tatlandırılır. Tatlanan zeytinin uzerine tuzlu su yapılarak serin bir yerde butun kış muhafaza edilerek tuketilir. Tuketim yerleri bu şekilde kahvaltılık olarak bir de zeytin boreği yaptırılarak. Zeytin boreği tarifini bu kış veririm inşallah şimdi kahvaltılara guzellik katan bu piyazın tarifini vermek istiyorum:
Bir kaseye alınan kırık zeytinler sudan gecirilir. Uzerine maydanoz, taze veya kuru soğan doğranır (ben taze soğan ve kucuk kuru soğan olmadığı icin koymadım, yerine sivri biber ekledim). Biraz sumak, pulbiber ve limon ile tatlandırılır. Zeytininize gore biraz da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Bir kaseye alınan kırık zeytinler sudan gecirilir. Uzerine maydanoz, taze veya kuru soğan doğranır (ben taze soğan ve kucuk kuru soğan olmadığı icin koymadım, yerine sivri biber ekledim). Biraz sumak, pulbiber ve limon ile tatlandırılır. Zeytininize gore biraz da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.