Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Yulaflı buğdaylı corba tarifi icin malzemeler[/h]
Fotoğraf: Mehmet Ateş
- 1 yemek kaşığı fındık yağı
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 5 yemek kaşığı yulaf kırması
- 1.5 yemek kaşığı aşurelik buğday
- 1 su bardağı sut
- 1 su bardağı yoğurt
- Pul biber
- Biberiye, nane, kekik (İsteğe gore)
Fotoğraf: Mehmet Ateş
- Buğdayı haşlayın ve bir kaseye alın.
- İnce kıyılmış sarımsak ve kuru soğanı, 1/4 su bardağı suda şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
- Yağı ekleyin ve bir kez daha cevirin. Tavuk suyu ve suyu ekleyin. Yulafları ve haşlanmış buğdayı ilave edip pişirin.
- Sut ile yoğurdu terbiye ederek ekleyip pişirin. Uzerini tereyağlı kırmızıbiber, biberiye/nane/kekik ile susleyebilirsiniz.