[h=2]Yoğurtlu Tavuklu Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet kornişon turşu
- Yarım demet dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Ceviz
- Zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Tavuklar haşlanır ve didiklenir. Salatalık ve dereotu ince bir şekilde doğranır.
- Sarımsak ezilir ve yoğurt mayonez ve tuz eklenerek karıştırılır.
- Buğday ve tavuklar eklenerek servis tabağına alınır.
- Üzeri için yarım çay bardağı zeytinyağı ocağa alınır bir avuç ince kıyılmış ceviz eklenir kırmızı toz biberi ekledikten sonra ocağın altı kapatılır. Servis tabağına salatayı ekleyin ve sosunu üzerine dökün.
Afiyet olsun