Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeşil kabak turlusu

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
• 3 yeşil kabak
• 1 soğan (İnce doğranmış)
• 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
• 250 g kuşbaşı kuzu eti
• 3 yumurta
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı domates salcası
• Tuz, karabiber
Uzeri icin
• Kuru nane

  • Yeşil kabakları iyice yıkayın ve kabuklarını kazımadan iri kupler halinde doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin. Etleri ekleyip etler suyunu salıp cekene kadar kavurun. Soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edin. Son olarak kup doğradığınız kabakları ekleyin ve hafifce kavurun. Etlerin ve kabakların pişmesine yakın salcayı ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Uzerini gececek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişirin.
  • Yumurtaları bir kaseye kırıp cırpın ve pişen yemeğin uzerine gezdirip 1-2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Uzerine kuru nane serperek sıcak servis yapın.