Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Vişne Ekşisi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Zaman hızla akıp gidiyor, ben artık calışan bir anne olarak gunlerin hızına yetişmekte zorlanıyorum. Nadir akşamlarda oturma odasında koltuğa oturabildiğimde seviniyorum. Sabah kalkıp hem Erdem'le ilgilenip bir yandan onun eşyalarını hazırlamak, bir yandan kendim hazırlanmak zorundayım. Akşamları ise yine Erdem'le birlikte yemek hazırlamak ve onu yiyebilme cabası icinde oluyoruz. Cunku bazen yemek hazır dahi olsa fırsat bulup yiyemiyoruz. Ya eşimle sırası ile yiyoruz ya da Erdem'in uyumasını bekliyoruz. Ondan sonra da zaten evle ilgileniyorum, ev camaşırhane gibi oldu, hemen hergun ilgilenilecek camaşırlar mutlaka oluyor. Ya yıkanıp seriliyor ya da utulenip yerleştiriliyor. Eğer hic bir şeyle ilgilenemeyecek kadar iflas etmiş durumdaysam erkenden yatağa cokuyorum.

Bunları neden yazdım? Yani benim bu suskunluğum işte bu yoğunluklarda bloga koyabilecek şeylerle ve fotoğrafla ilgilenemediğimden kaynaklandığını anlatmak. Bloglarda tatil molalarını okudukca ozeniyorum, benim asıl yoğun gunlerim başladı herkesin tatili ile birlikte... Ama eğer beni takip etmekten hoşanıyorsanız sizi Erdem'in sayfasına davet ediyorum. Orayı olabildiğince sık guncellemeye calışıyorum.

Şimdi gelelim tarife. Bugunlerde recellik vişneler satılıyor coğu yerde. Bizim recelle aramız cok iyi olmadığından ben vişne şurubu yapıyorum. Şekeri az, saf meyve tadında cok lezzetli serinletici icecekler (gecen gun murdum eriği ile de yaptım cok guzel oldu).

Şurubun haricinde vişneyi şekersiz olarakta pişirebilir, değişik amaclar icin kullanabilirsiniz.

Hazırlanması:

  • Vişneyi yıkayıp bir tencereye alın, elinizle butun vişneleri mıncıklayıp suyunu cıkarın.
  • Ateşe koyun ve 1-2 taşım kaynatın.
  • Vişnenin suyunu tel suzgec ile suzup bir kaba alın.
  • Uzerine bir tulbent ortup guneşte 2 gun bırakın.
  • 1 kg. vişneden aşağı yukarı 1.5 cay bardağı vişne ekşisi cıkıyor.
Notlar:

  • Bu şekilde hazırlayacağınız vişne ekşisini cam bir kavanozda saklayıp salatalarınızda kullanabilirsiniz
  • Cekirdeğini onceden ayıklayarak vişnenin sadece suyunu değil kendisini de kullanarak marmelat kıvamında hazırlayabilirsiniz. Şeker hastaları bu marmelatı ekmeklerine surup yiyebilirler.
  • Pasta kremalarını doğal olarak renklendirme amaclı kullanabilirsiniz.
  • Sıcak suda şekeri eritip, su soğuduktan sonra hazırladığınız ekşiden bu suya koyarak vişne şurubu yapıp icebilirsiniz. (Vişneyi eğer şekerle pişirirseniz daha sonra direk su katarak şurubu kolayca yapabilirsiniz. Ben ekşi meyve tadını kaybetmemek icin vişneleri cekirdekleri ile birlikte olctuğum kabı kullanarak 1 olcu vişneye 0.5-1 olcu arası şeker kullanıyorum)
Kullanım olarak benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar.