Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tavuklu kabak salatası

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 1 kg kabak
  • 1 adet orta boy kırmızı pancar
  • 1 parca tavuk goğus eti
  • 2 adet karanfil
  • 2 yemek kaşığı suzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet nane
  • 1 cay bardağı ince bulgur
  • 5 adet kucuk boy kornişon turşu
  • 1/2 cay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı iri cekilmiş ceviz ici
  • Tuz, karabiber
[h=3]Tavuklu kabak salatası Nasıl Yapılır[/h] Bol malzemeli tavuklu kabak salatası tarifimiz.


  • Tavuk goğus etini, dorde bolunmuş kırmızı pancarı, karanfil taneleri eklenmiş suda haşlayıp suyunu suzun. İnce ince didikleyin.
  • Kabakları rendeleyip fazla suyunu sıkarak bir kaba alın. Pancarı da rendeleyin. Zeytinyağının yarısı ile kabakları yumuşayana kadar sote edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
  • İnce bulgurun uzerine ılık suyu gezdirerek dokun. Şişmesi icin 15 dakika bekleyin.
  • Ayrı bir kasede yoğurdu, mayonezi, rendelenmiş pancarı ve havanda ezilmiş sarımsakları karıştırın.
  • Didiklediğiniz tavuk etlerini, ince kıyılmış kornişon turşuyu, sarımsaklı sosu, ince bulguru, iri cekilmiş ceviz icini, kıyılmış yeşillikleri ve kalan zeytinyağını iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız tavuklu kabak salatayı şekilli bir kalıba veya kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Daha sonra servis tabağına ters cevirerek servis yapın.
Cevizli ve tahinli kabak salatası tarifi icin tıklayın