- 1 kg kabak
- 1 adet orta boy kırmızı pancar
- 1 parca tavuk goğus eti
- 2 adet karanfil
- 2 yemek kaşığı suzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet nane
- 1 cay bardağı ince bulgur
- 5 adet kucuk boy kornişon turşu
- 1/2 cay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı iri cekilmiş ceviz ici
- Tuz, karabiber
[h=3]Tavuklu kabak salatası Nasıl Yapılır[/h] Bol malzemeli tavuklu kabak salatası tarifimiz.
- Tavuk goğus etini, dorde bolunmuş kırmızı pancarı, karanfil taneleri eklenmiş suda haşlayıp suyunu suzun. İnce ince didikleyin.
- Kabakları rendeleyip fazla suyunu sıkarak bir kaba alın. Pancarı da rendeleyin. Zeytinyağının yarısı ile kabakları yumuşayana kadar sote edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
- İnce bulgurun uzerine ılık suyu gezdirerek dokun. Şişmesi icin 15 dakika bekleyin.
- Ayrı bir kasede yoğurdu, mayonezi, rendelenmiş pancarı ve havanda ezilmiş sarımsakları karıştırın.
- Didiklediğiniz tavuk etlerini, ince kıyılmış kornişon turşuyu, sarımsaklı sosu, ince bulguru, iri cekilmiş ceviz icini, kıyılmış yeşillikleri ve kalan zeytinyağını iyice karıştırın.
- Hazırladığınız tavuklu kabak salatayı şekilli bir kalıba veya kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Daha sonra servis tabağına ters cevirerek servis yapın.
Cevizli ve tahinli kabak salatası tarifi icin tıklayın