Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Taurinenin tıbbi yararları

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Taurine, karaciğerinizde sisteinden yapılan bir amino asittir. Uygun beyin fonksiyonu icin ve diğer amino asitlerin sentezi icin vucudunuzda bu amino asit gereklidir. Taurine; magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi mineral besinlerin sindiriminde de rol oynar ve bazı antioksidan ozelliklere sahiptir. Taurini bazı diyet kaynaklarından elde edebilirsiniz ve bir saplık takviyesi olarak da tuketebilirsiniz. Bununla birlikte, taurine iceren sağlık takviyelerini tuketmeden once bir tıp uzmanına danışın.
[h=2]Taurinenin Fizyolojik ve Terapotik Rolu[/h] Yayınlanan bir dergiye gore, taurine antioksidan ozelliklere sahiptir ve makuler dejenerasyonu ve diğer goz hastalıklarını onlemeye yardımcı olur. Ayrıca, taurine kan basıncınızı ve kolesterol seviyenizi duşurebilir, karaciğerinizde detoksifikasyonu artırabilir. Taurine, kalp kası fonksiyonunu destekler ve korneal hucreleri ultraviyole ışınlardan koruyabilir. Ayrıca; taurine, yorgunluğa neden olabilen laktik asit birikimini azaltabilir.
[h=2]Taurine Ozellikleri I[/h] Yayınlanan bir dergiye gore, taurine takviyesi sportif performansı artırabilir. Ayrıca, kafeinle birleştirildiğinde taurine zihinsel performansı artırır. Taurine kanalların dış bolumunu, az ışıkta gormenizi sağlayan gozlerinizdeki hucreleri korur. Taurine, kardiyovaskuler fonksiyonu da destekler ve sinir aktarımını ayarlamaya yardım eder. Bununla birlikte; taurine,norotransmitterlerin ve tiroid hormonlarının uygun fonksiyonu icin gerekli bir bir işlem olan sulfatlaşmayı artırır.
[h=2]Taurine Ozellikleri II[/h] Yayınlanan bir dergiye gore; nobetlerden şikayetci bireyler, gunde uc kez 500 mg taurine takviyesi olarak taurineden yararlanabilir. Ayrıca, taurine de safra asidi konjugasyonunu kullanır ve safra asidi sentezini uyarır. Taurine, gunde 2 g’a kadar dozla ilişkili bilinen bir yan etkiye sahip değildir. Ayrıca, taurinin vucudunuzda diuretik fonksiyonu bulunmaktadır. Kal kaslarınızı da guclendirir ve uygun kalsiyum dengesini korumak icin vucudunuza yardım eder.
[h=2]Kaynaklar[/h] Taurinenin besin kaynakları deniz mahsulleri, kabuklu deniz urunleri, et, anne sutu, mandıra urunleri, kumes hayvanları eti ve yumurtadır. Yayınlanan bir dergiye gore, her besinin yendiği bir diyette ortalama gunluk alım yaklaşık 58 mg’dır. Diğer taraftan, mutlak veganlar ve vejeteryanlar diyet kaynaklarından taurine alamaz. Vucudunuz idrarla aşırı taurineyi vucuttan dışarı atacaktır.