- 2 demet taze deniz borulcesi (Temizlenmiş)
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salcası
- 2 adet cubuk tarcın
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı domates (Tercihen ev yapımı konserve)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
[h=3]Tarcınlı ve nohutlu deniz borulcesi Nasıl Yapılır[/h]
- Birkac kaşık zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Biber salcasını, tarcın cubuklarını ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Birkac dakika daha kavurun.
- Onceden haşladığınız nohutları ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra domatesleri ilave edin. Karıştırıp 1 cay bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika yuksek ateşte pişirin.
- Deniz borulcelerini tuzlu kaynayan suda diri haşlayıp, ic dallarını temizleyin. Daha sonra tencerede pişen nohutlara ilave edin. Tuzunu ekleyip 5 dakika daha yuksek ateşte pişirdikten sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve iyice yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirmeden once yarım kahve fincanı zeytinyağı dokun. Tencerenin kapağını kapatın, 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan zeytinyağlı deniz borulcesi tarifine de goz atabilirsiniz.