Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tarcınlı ve nohutlu deniz borulcesi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 2 demet taze deniz borulcesi (Temizlenmiş)
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salcası
  • 2 adet cubuk tarcın
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates (Tercihen ev yapımı konserve)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
[h=3]Tarcınlı ve nohutlu deniz borulcesi Nasıl Yapılır[/h]
  • Birkac kaşık zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Biber salcasını, tarcın cubuklarını ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Birkac dakika daha kavurun.
  • Onceden haşladığınız nohutları ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra domatesleri ilave edin. Karıştırıp 1 cay bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika yuksek ateşte pişirin.
  • Deniz borulcelerini tuzlu kaynayan suda diri haşlayıp, ic dallarını temizleyin. Daha sonra tencerede pişen nohutlara ilave edin. Tuzunu ekleyip 5 dakika daha yuksek ateşte pişirdikten sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve iyice yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirmeden once yarım kahve fincanı zeytinyağı dokun. Tencerenin kapağını kapatın, 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan zeytinyağlı deniz borulcesi tarifine de goz atabilirsiniz.