Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 1 su bardağı sut
- 1 su bardağı su
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- Yeteri kadar buğday unu
- 1 paket yaş haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 corba kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 corba kaşığı yoğurt
- Susam
- Sut ılıtılır, su eklenir, un, maya, şeker, tuz eklenir. Hamur yapılır mayalandırılır.
- Mayalanan hamurdan bezeler bolunup acılır tabak kadar.
- İc malzeme haşhaşa sıvı yağ, şeker eklenir cırpılır. Aralara surulur.
- Rulo yapılır tepsiye dizilir hepsi bu şekilde yapılır.
- Uzerine yumurta, yoğurt cırpılır surulur.
- Susam serpilir, 180 pişirilir. Afiyet olsun