Magazin Editor
Magazin Habercisi
Tahinli Piyaz nasıl yapılır ve Malzemeleri
1 adet orta boy soğan – piyazlık doğranmış
2 dal taze soğan – ince kıyılmış
2 su bardağı kuru fasulye- haşlanmış
1 adet domates – kucuk kup doğranmış
Uzeri icin Malzemeler
2 adet yumurta – haşlanmış
1 tutam maydanoz – ince kıyılmış
Sosu icin Malzemeler
2 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
1 yemek kaşığı su
Kırmızı pul biber
Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın suyunu suzun ve kenara alıp soğutun.
Piyazlık doğradığınız soğanları sumakla iyice yoğurun, ardından ince kıyılmış taze soğanı ilave edip karıştırın.
Kucuk kup doğranmış domates, haşlanmış fasulyeleri ilave edin ve karıştırın.
Ayrı bir kapta sos icin olan tum malzemeleri iyice karıştırıp piyazın uzerine dokun ve karıştırın.
Piyazı servis tabağınıza alın, uzerine ince kıyılmış maydanoz serpin, yumurtaları 4’e bolun ve piyazın uzerine yerleştirip servis edin.
1 adet orta boy soğan – piyazlık doğranmış
2 dal taze soğan – ince kıyılmış
2 su bardağı kuru fasulye- haşlanmış
1 adet domates – kucuk kup doğranmış
Uzeri icin Malzemeler
2 adet yumurta – haşlanmış
1 tutam maydanoz – ince kıyılmış
Sosu icin Malzemeler
2 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
1 yemek kaşığı su
Kırmızı pul biber
Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın suyunu suzun ve kenara alıp soğutun.
Piyazlık doğradığınız soğanları sumakla iyice yoğurun, ardından ince kıyılmış taze soğanı ilave edip karıştırın.
Kucuk kup doğranmış domates, haşlanmış fasulyeleri ilave edin ve karıştırın.
Ayrı bir kapta sos icin olan tum malzemeleri iyice karıştırıp piyazın uzerine dokun ve karıştırın.
Piyazı servis tabağınıza alın, uzerine ince kıyılmış maydanoz serpin, yumurtaları 4’e bolun ve piyazın uzerine yerleştirip servis edin.