Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tahıllı Salata

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Gecenlerde Sibel'in sayfasında protein salatası adında bir salata gormuştum. Cok guzel duruyordu ve ben de evde kuskus ve maş olmadığı halde benzerini yapmak istedim. Yeşil mercimek ve nohut kullanayım dedim ama nohutu biraz fazla kacırmışım galiba. Aslında Antep'de durumculerde hep nohut durumu satılır. Pide arasına yeşilliklerle birlikte durum edilen nohut oğle aralarında cok yeniliyor bizim buralarda. Ama nasıl yapıyorlar bilmiyorum evde yaptıklarımızda aynı tat yok. Sırrını oğrenmek lazım, o şekilde yaptıkları nohuttan konulsa bu salataya cok guzel olurdu. Ama direk normal su ile pişirilmiş nohutun tadı okadar da guzel olmuyor.

Sibel'in tarifine buradan bakabilirsiniz. Bense bunu eldeki malzemelerle şu şekilde uyarladım: Yeşil mercimeği suda pişirdim. Buzluğa kaldırmak icin pişirdiğim nohutlardan da bir miktar aldım ve bunların uzerine taze soğan, maydanoz ve yeşil biber doğradım. Limon, tuz, zeytinyağı ve pulbiber ile tatlandırdım. En son tabağın uzerine de konserve mısır ekledim. (Eşim sen de herşeye mısır ekliyorsun diyor. Ben cok seviyorum mısırı. Mısır zamanında hep kaynamış mısır alıyordum şimdi konserve ile idare ediyoruz. Onu da ozellikle makarnada cok seviyorum. Makarna harici de pizza, salata, sandvic v.b. neye yakıştırırsam ona ekliyorum)