Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şobiyet

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Bayram sonrası abim kayınpederinin yaptığı şobiyetlere imrenip annemlere yaptığımız ziyarette şobiyet malzemeleriyle birlikte geldi. Ben de ilk kez baklavalık yufka kullanmak ve boyle bir şeyde eksik kalmamak adına abime yardım ettim. Babam ic kaymağını hazırladı biz de şobiyetleri hazırladık.

Şobiyet (50 adet)
Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (500 gr.)
  • 3 su bardağı sut
  • 1/2 cay bardağı irmik
  • 200-250 gr. cekilmiş fıstık ici
  • 400-500 gr. tereyağı (bizim kullandığımız 350 gr.dı az geldi)
Şerbeti icin;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
Hazırlanması:

  • Sutun icine irmiği ekleyip ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun. Cok katı olursa sut ile acabilirsiniz
  • Paketin icinden dikdortgen şeklinde 30 kat yufka cıkıyor. 15 katını ayırıp sarın paketine koyup saklayın (cok cabuk kuruduğu icin)
  • İlk 15 katlık yufkayı cetvel yardımı ile 7 cm lik kareler şeklide kesin
  • Her bir karenin icine 1 tatlı kaşığı kaymak 1 cay kaşığı fıstık koyun. Bir koşesini diğer koşenin uzerine doğru kapatıp muska şeklini verin
  • Tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın (yağı az kullanmayın)
  • Tepsinin ortasından başlayıp aşağı doğru bir sıra halinde herbiri diğerinin ağzına denk gelecek şekilde yerleştirin
  • Diğer sırada şobiyetleri 180 derece ters acı ile yerleştirin
  • Diğer 15 kat yufkayı da aynı şekilde hazırlayın
  • Tereyağını eritin, şobiyetin uzerine dokun
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
  • Şobiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayın
  • Şobiyet cıktıktan sonra uzerine şerbetini dokun
  • Şerbetini cekip soğuduktan sonra fıstıkla susleyip servis edin
Not: 7 cm lik kareler kesildikten sonra kenarlarda kucuk dikdortgen parcaları kalıyor. Biz kaymak kalmadığı icin onların icine fıstık koyup katladık, şekilsiz oldular ama cok lezzetli oldu.