Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şekerli Peynir Boreği

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Bu borek aslında tuzsuz Antep peyniriyle yapılır. Ama başka peynirler de kullanılabiliyor. Mesela biz bu borekte kunefeye konulan Urfa peynirinden kullandık. Aynı şekilde Hatay peyniri de kullanılabilir. Veya tuzsuz lor ile de yapılabilir. Bu boreği yapmak icin gerekli malzemeler bir tepsiye konulup mahalledeki fırına goturulur ve fırıncı tum malzemeleri karıştırarak pide yapılan hamurların uzerine ic harcı koyarak acık kalacak şekilde boreği hazırlar ve odun fırınında pişirilir. Biz bu defa Antep fıstığı da koyduk. Aslında fıstık konulmadan yapılır.

Boreğin peynirini "Direkci Pazarı'ndan" alıp sonra tum malzemeleri hazırlayıp fırına veren de fotoğrafları ceken de eşim. Bu sefer ben sadece yazısını yazdım :)
Malzemeler: (12 adet)
İci icin:


  • 500 gr. peynir (Antep, urfa, Hatay veya lor peyniri)
  • 250-300 gr. toz şeker (peynirin yarısı kadar şeker yeterli geliyor ama şekerli seviyorsanız veya icine fıstıkta ekliyorsanız şeker miktarını biraz artırmalısınız. Biz fıstıkta koyduğumuzdan 300 gr. şeker bize az bile geldi)
  • 100-150 gr. fıstık (Antep boz fıstık olmalı. Boz fıstık, tatlılarda kullanılır, tadı ve goruntusu daha kalitelidir)
  • 2 yumurta
  • 1/4 paket margarin
Hamuru icin:
  • 500 gr. un
  • 25 gr. yaş maya
  • 1 cay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • Cok az tuz ve yeteri kadar ılık su
Hazırlanması:
  • Peynir rendelenir, margarin eritilip tum malzemelerle birlikte karıştırılır. Eğer fıstık ekleyecekseniz robotta toz haline getirilerek eklenir.
  • Hamur icin maya ılık suda eritilerek una katılır ve diğer tum malzemelerle birlikte azar azar su katılarak hamur yoğrulur. Ustu nemli bezle kapatılarak oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Hamurdan yumurta buyukluğunde parcalar alınıp elips şekilinde merdane ile acılır. İcine hazırlanan icten konulup ortası acık kalacak şekilde kenarlarından 1-2 cm katlanır. Orta hararetli fırında pişirilir.
Not: Biz pişirmeyi evde yapmadığımız icin bu hamur tarifini başka bir yerden aldım, ben denemedim.