- 20 adet savoyer (Kedi dili) biskuvi
- 500 g bal kabağı (Ufak doğranmış)
- 200 g toz şeker
- 100 g taze kaymak
- 200 g ciğ krema
Uzeri icin
- İri dovulmuş Antep fıstığı
[h=3]Savoyerli kabak tatlısı Nasıl Yapılır[/h]
- Bal kabaklarının uzerine şekeri serpin ve 1 gece kapağı kapalı olarak bekletin. Ertesi gun kabakları iyice yumuşayana kadar pişirin ve pure gibi olana kadar catalla ezin. Soğumasını bekleyin.
- Cam bir kalıbın icine savoyer biskuvileri sıkıca dizin. Uzerlerine ezilmiş kabakları yayın.
- Kremayı mikser ile iyice cırpın. Kaymağı azar azar ekleyip iyice karışana kadar cırpmaya devam edin. Ezilmiş kabakların uzerine bu karışımı yayın. Buzdolabında soğuttuktan sonra, arzu ederseniz iri dovulmuş Antep fıstığı serperek servis yapın.