Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şam Tatlısı

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Bu tatlı Gaziantep'de halen camlı el arabalarında satılır. Bu yontem cok sağlıklı gorunmuyor ama ben cocukluğumda eniştemin dukkan komşusundan tepsisi ile satın aldığı bu tatlıyı cok severdim. Şimdi işyerindeki aşcımız Kadir abi yapıyor arada. Benim işyerinde cıkan favori tatlarımdan. Bilmiyorum cocukluğumun tadı olduğu icin mi yoksa tatlı ile aram iyi olduğu icin mi ama arada yemeyince arar hale geldiğimden tarifi alıp evde denedim.




Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 3/4 su bardağı sut
  • 1/2 cay bardağı pekmez
  • 1 cay bardağı un
  • 500 gr. irmik
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti icin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Ceyrek limon
Hazırlanması:

  • Yağ, yumurta ve şekeri mikserle cırpın
  • Uzerine sut ve pekmezi ekleyip cırpmaya devam edin
  • Un, irmik ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra yağladığınız bir fırın tepsisine dokun (kıvamı kek kıvamında olacak. Eğer koyu olursa biraz sutle inceltebilirsiniz)
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirin(ben normal fırın tepsisinde pişirdim ama mini fırın tepsisi daha iyi olacaktır bu olcuye)
  • Keki pişerken şerbet icin şeker, su ve limonu bir tencere alıp ateşe koyun
  • Kaynamaya başladıktan yaklaşık 10 dk sonra altını kapatın.
  • 2 dk bekletip ilk sıcaklığını atan şerbeti fırında cıkıp ılımış kekin uzerine gezdirin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyip susleyerek servis edin.