Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pirinc Salatası

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Pirinc Salatası nasıl yapılır ve Malzemeleri
3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kucuk boy soğan – ince yemeklik doğranmış
2 su bardağı yasemin pirinci
3 dilim limon
Tuz
Beyaz biber
2 su bardağı su
10 dal maydanoz
10 dal dereotu
2 – 3 dal taze nane
2 – 3 dal taze kişniş
2 dal taze soğan
10 adet iri yeşil zeytin
Bir pilav tenceresinin icerisine zeytinyağını ekleyin.
İnce yemeklik doğradığınız soğanları icerisine ekleyin ve soğanlarınız yumuşayana kadar kavurun.
Maydanoz, dereotu, kişniş ve nane saplarını bir fırın ipiyle bağlayın.
Tencerenizin icerisine alın ve tuz, beyaz biber ekleyin.
Limon dilimlerini ve suyunu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olacak şekilde pirincler pişene kadar pişirin.
Maydanoz, kişniş, taze nane, dereotu ve taze soğanı ince ince doğrayın.
Yeşil zeytinlerinizin cekirdeklerini cıkartın ve ince doğrayın.
Pişen pilavınızın icerisinden yeşillik saplarını ve limonları cıkartın.
İcerisine doğradığınız butun yeşillikleri ekleyin ve pişen pilavınızın icerisine alın.
Uzerini havlu kağıtla ortun kapağını kapatın ve demlemeye bırakın.
Pilavınız iyice soğuyunca servis edeceğiniz tabağa alın ve servis edin.