Magazin Editor
Magazin Habercisi
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1-2 dal pırasa
• 500-600 g patates (Haşlanmış)
• 1 adet havuc (Haşlanmış)
• 2 cay kaşığı karbonat
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
• 6-7 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
• 6-7 dal dereotu (İnce kıyılmış)
• 3 yumurta
• 3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
• 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
• 1 cay kaşığı tuz
• Yarım cay kaşığı karabiber
• 1 cay kaşığı pul biber
• Yarım cay kaşığı sumak
Ayrıca
• Kızartmak icin sıvı yağ (1cay bardağı kadar)
• 1 cay bardağı un (Bulamak icin)
Uzeri icin
• 1 kase suzme yoğurt
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 1 cay kaşığı kırmızı toz biber
• 1-2 dal pırasa
• 500-600 g patates (Haşlanmış)
• 1 adet havuc (Haşlanmış)
• 2 cay kaşığı karbonat
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
• 6-7 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
• 6-7 dal dereotu (İnce kıyılmış)
• 3 yumurta
• 3 yemek kaşığı un (Tepeleme)
• 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
• 1 cay kaşığı tuz
• Yarım cay kaşığı karabiber
• 1 cay kaşığı pul biber
• Yarım cay kaşığı sumak
Ayrıca
• Kızartmak icin sıvı yağ (1cay bardağı kadar)
• 1 cay bardağı un (Bulamak icin)
Uzeri icin
• 1 kase suzme yoğurt
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 1 cay kaşığı kırmızı toz biber
- Pırasayı ince ince kıydıktan sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Haşlanmış patates ve havucu geniş bir kabın icinde rendeleyin. Karbonatı limon suyunda inceltin. Kalan diğer malzemelerle birlikte karıştırma kabına ekleyin. Tum malzeme ozdeşleşene kadar iyice karıştırın. Mucver harcından kucuk parcalar elde edip yassılaştırın. Her parcayı once galeta ununa bulayın, sonra da tavada her iki tarafını kızartın. Servis tabağına aldıktan sonra uzerine dilerseniz suzme yoğurt dokun, yağda hafif yakılmış kırmızı toz biber gezdirip servis yapın.