Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patatesli Börek

prenses

Member
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
240
Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un
İç harcı için :

  • 4-5 adet orta boy patates
  • Tuz ve pul biber
  • Yufkaların arasına sürmek için 1 su bardağı zeytinyağı
Patatesli Börek Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle iç harcının hazırlanıp soğutulması lazım.
  2. Bunun için patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Ardından ezilerek içine tuz ve pul biber eklenip karıştırılır.
  4. Hamur için tüm malzeme yoğurma kabına alınarak yoğurulur.
  5. Bu aşamada un yavaş yavaş ilave edilir.
  6. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  7. Hazırlanan hamur yarım saat üstü kapatılarak dinlendirilir.
  8. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak un yardımıyla merdaneyle ince bir şekilde açılır.
  9. Üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir.
  10. İç malzemesi konulup rulo şeklin de sarılır.
  11. İlk yufka tepsiye alınırken tam ortada kendi etrafında sarılır.
  12. Diğer Yufkalar da aynı şekilde hazırlanıp tepside birbirlerinin etrafına dolanır.
  13. Hepsi bittikten sonra üzerine biraz yağ gezdirilerek 185 derecelik fırına sürülerek 25 dakika kadar pişirilir. (Fırın önceden ısıtılmış olmayacak)