[h=2]Patatesli Börek (Kömbe) Tarifi İçin Malzemeler[/h]Hamuru için;
- 5 su bardağı un ( ben değirmen unu kullanıyorum)
- 2-2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
- Zeytinyağ
- Öncelikle hamurumuzu yumuşak bir hamur olacak şekilde suyunu ilave edip iyice yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç harcı için patates ve soğanlarımızı ince ince doğrayıp bir kaba alıyoruz. Kabımıza baharatları ve zeytinyağı ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra hamurumuzdan küçük portakal boyunda 6 adet beze yapıyoruz. Şimdi sıra böreğin yapım aşamasındayız.
- Öncelikle 1 parça hamurumuzu tepsimizin boyunda un ile açıyoruz. Tepsimizi yağlayıp içine açmış olduğumuz hamuru yerleştiriyoruz.
- Tepsiye yerleşen hamuru 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile her yerini yağlıyoruz. İkinci hamuru açıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- Bu defa içerisine iç harcımızın yarısını ekliyoruz. Üçüncü hamurumuzu açıp tepsiye yerleştiriyoruz ve tekrar 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile yağlıyoruz. Dördüncü hamurumuzu açıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- Kalan iç harcımızı bu kata yerleştiriyoruz. Beşinnci katı açıp harcın üzerine yerleştiriyoruz ve yağlıyoruz. Altıncı katı açıp böreğimizin son katını yapmış oluyoruz.
- En üst katı fazlaca yağlıyoruz ve daha sonra dilimleyip 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan böreğimize çok az su serpiştirip üzerini örtüyoruz 10-15 dk kadar dinlendikten sora servise hazır. Şimdiden afiyet olsun
- (1. Katı yağlıyoruz. 2. Kata iç harç koyuyoruz. 3. Katı yağlıyoruz. 4. Kata iç harç koyuyoruz. 5. Ve 6. Katı yağlıyoruz. )