Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pastırmalı ve bulgurlu lahana diblesi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 500 g karalahana (Tercihen damarlı kısımlarından olacak)
  • 1 adet buyuk boy soğan (Kup doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salcası
  • 1 cay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 cay bardağı bulgur
  • 5 dilim pastırma

  • Karalahananın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve tuzla birlikte iyice ovarak acılığını giderin. Daha sonra suzgece aktarın, akan suyun altında birkac kez yıkayıp acı suyunu suzun.
  • Karalahanaları kaynar suda 15 dakika haşladıktan sonra iyice suzup avucunuzda tekrar sıkın.
  • Yağları tencereye alın. Yağlar eriyip ısınınca soğanı ekleyin. Yumuşayana kadar iyice kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca biber salcasını ekleyin. Birkac dakika daha kavurun.
  • Karalahanalarla birlikte bulguru ekleyin. Birkac kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, kendi buharında 5 dakika pişirin.
  • Tencerenin kapağını acın, tuzunu, kuru reyhanı, pul biberi ve uzerini gecmeyecek ama ortecek kadar sıcak su ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Orta-kısık ateşte pişirmeye bırakın.
  • Arada bir tencerenin kapağını acıp suyunu kontrol edin. Suyunu iyice cekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Lahana pişip suyunu cekince ocaktan alın, kucuk kucuk doğradığınız pastırmaları ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın.