[h=2]Organik Şeftalili Limonata Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 2 adet orta boy donmuş limon
- 1 adet donmuş portakal (Eğer derin dondurucunuzda varsa)
- 2 adet orta boy şeftali
- Şeker
- 2. 5 -3 lt su
- Nane yaprakları
- Öncelikle donmuş meyvelerimizi on dakika oda sıcaklığında doğrayabilir kıvama gelince dörde bölüyoruz.
- Şeftalimizi de ekledikten sonra dilediğimiz miktarda şekeri ekleyip robottan geçiriyoruz. (süzgeçte kalacak şekilde püre değil. ) dilerseniz şekeri koymadan meyveleri geçirin sonra derin bir kaba şekeri ekleyip, elinizle yoğurun/yedirin.
- Üzerine suyunuzu da ekledikten sonra en az üç saat daha fazla bekletirseniz de iyi olur. Zaman sorunu varsa üç saat de idealdir.
- Süzüp şişe, sürahi kaplarına huni ve kepçe kullanarak aktarıyoruz.
- Süzme işleminde biriken parçaları, süzgecin bir köşesine getirip üzerine hafif hafif bastırıp içindeki limonata suyunu da alıyoruz. Dilerseniz nane yaprakları da hoş olur.
Yiyiniz, içiniz, israf etmeyiniz. Hadis-i şerif ten esinlenerek ise ;
Kalan parçaları buzdolabı poşetine aktarıp, dondurucuda muhafaza ederek, kek, kurabiye gibi mamüllere ekleyebilirsiniz.
Önerilerim
Çocuklarınıza içireceğiniz kısma şeker koymadan,
Bal ilave ederek yaparsanız harika olur.