JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
10 adet arpacık soğan
1 cay bardağı sızma zeytinyağı
2 cay kaşığı zerdecal
1 adet havuc
1 adet patates
2 adet orta boy ayva
1 adet portakal (Tercihen kan portakalı)
Yarım limonun suyu
1 su bardağı nohut
Tuz
Akşamdan suda ıslatıp beklettiğiniz nohutları zerdecallı suda yumuşayana kadar haşlayın.
Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları boyuna ikiye kesin. Daha sonra yaprak yaprak ayırın.
Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, arpacık soğanları ve dilimlediğiniz havucu kavurun.
Kup doğradığınız patatesi de ekleyip 10 dakika daha kavurun.
En son yarım ay şeklinde dilimlediğiniz ayvaları, limon suyunu, dilimlenmiş portakalı, 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu ve nohudu ekleyin.
Birkac taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Kalan yarım cay bardağı sızma zeytinyağını yemeğin uzerine gezdirin. Tencerenin kapağını acmadan soğumaya bırakın.