Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nefis Fasulye Turşusu(Bayılacaksınız)

EvHanımı

Member
Katılım
6 Ocak 2020
Mesajlar
100
[h=2]Nefis Fasulye Turşusu(Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler[/h]Yarım kg lık kavanoz için;

  • 600-750 gr taze fasulye (İşlenmemiş, tazecik Fasulye)
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2-3 adet limon tuzu
  • Kavanoz dolacak kadar kaynar su
  • Fasulyeyi şoklamak için kaynar ve soğuk su
[h=2]Nefis Fasulye Turşusu(Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı[/h]Merhabalar
Uzun zamandır yoktum buralarda, Şükür döndüm. Size çok nefis turşu tarifim var, şimdi tarife geçelim.


  1. Öncelikle bu tarifim 500-600 gr’lık (yarım kg’lık yani) kavanoz için.
  2. Fasulyemizin uç kısımlarını kesip güzelce yıkayalım.
  3. Uygun bir tencere içinde üzerini geçecek kadar su koyup kaynatalım. Kaynayan suya fasulyeyi atıp rengi değişene kadar tutalım.
  4. Ayrı bir kabın içini soğuk suyla dolduralım, rengi değişen hafif yumuşayan fasulyemizi hemen kevgirle alıp soğuk suyun içine atalım. (Şoklayalım)
  5. Suyunu süzüp kenara alalım.
  6. Temiz kavanozun dibine doğramış olduğumuz sarımsaklardan 2-3 adet atalım ve fasulyelerimizi dik olacak şekilde sırayla dizip yerleştirelim.(Resimdeki gibi)
  7. Tamamen dolunca üzerine kalan sarımsakları, kaya tuzu, limon tuzu ve sirkesini ekleyelim. Kapağını sıcak suyla sterilize edip sıkıca kapatalım.
  8. Bir gün dışarıda kapağı aşağıya gelecek şekilde bekletip ertesi gün buzdolabına alabilirsiniz. Hımm Nefiss Olduu
    Deneyenlere Afiyet şifa olsun.