Magazin Editor
Magazin Habercisi
Meyveli Kereviz Salatası Malzemeleri
2 adet kereviz – rende
Limon – kereviz icin
¼ adet yeşil elma
1 adet yedikule marul
8 – 10 yaprak taze nane
1 avuc sultaniye uzum
½ su bardağı ceviz
Portakal kabuğu – rende
Sosu icin Malzemeler
4 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak – ezilmiş
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı dijon hardalı
1 yemek kaşığı bal
½ portakalın suyu
Tuz
Beyaz biber
Kerevizlerinizin kabuklarını soyun ve kararmaması icin uzerine limon suyu surup, limonlu suda bekletin.
Sultaniye uzumlerinizi suda bekletin.
Elmaları kısa kibrit copu olacak şekilde doğrayın.
Marulları ince kıyın.
Cevizleri ince dilimleyin.
Taze naneleri ince ince kıyın.
Bir karıştırma kabına kerevizlerinizi rendeleyin.
Uzerine yoğurt, mayonez, sarımsak, hardal, bal, portakal suyu, tuz ve beyaz biberi ekleyip karıştırın.
Uzumlerin suyunu suzun ve butun hepsini kerevizle karıştırın.
Uzerine zeytinyağı gezdirin ve karıştırın.
Hazır olan salatanızı servis tabağına alıp, servis edin.
Not: Dilerseniz kerevizlerinizi rendeleyip, tuzla ovabilirsiniz ama elinizle sularını iyice suzmeyi unutmayın.
2 adet kereviz – rende
Limon – kereviz icin
¼ adet yeşil elma
1 adet yedikule marul
8 – 10 yaprak taze nane
1 avuc sultaniye uzum
½ su bardağı ceviz
Portakal kabuğu – rende
Sosu icin Malzemeler
4 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak – ezilmiş
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı dijon hardalı
1 yemek kaşığı bal
½ portakalın suyu
Tuz
Beyaz biber
Kerevizlerinizin kabuklarını soyun ve kararmaması icin uzerine limon suyu surup, limonlu suda bekletin.
Sultaniye uzumlerinizi suda bekletin.
Elmaları kısa kibrit copu olacak şekilde doğrayın.
Marulları ince kıyın.
Cevizleri ince dilimleyin.
Taze naneleri ince ince kıyın.
Bir karıştırma kabına kerevizlerinizi rendeleyin.
Uzerine yoğurt, mayonez, sarımsak, hardal, bal, portakal suyu, tuz ve beyaz biberi ekleyip karıştırın.
Uzumlerin suyunu suzun ve butun hepsini kerevizle karıştırın.
Uzerine zeytinyağı gezdirin ve karıştırın.
Hazır olan salatanızı servis tabağına alıp, servis edin.
Not: Dilerseniz kerevizlerinizi rendeleyip, tuzla ovabilirsiniz ama elinizle sularını iyice suzmeyi unutmayın.