Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mercimekli sebzeli kiş

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Hamuru icin

  • 150 g tereyağı (Kup doğranmış)
  • 2 su bardağı un (200 g)
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat
    İci icin
  • 100 g kırmızı mercimek
  • 100 g sarı mercimek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet sarı biber (Zar doğranmış)
  • 2 adet havuc (Kup doğranmış)
  • 1 adet kucuk boy kereviz (Kabuğu soyulup kup doğranmış ve limonlu suda bekletilmiş)
  • 3-4 yaprak kuru domates (Zar doğranmış)
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 dal biberiye (İnce kıyılmış)
  • 200 ml krema
  • 3 yumurta
  • 200 g labne
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan
[h=3]Mercimekli sebzeli kiş Nasıl Yapılır[/h]
  • Hamuru icin un ve tereyağını yoğurun. Muskat ve soğuk su ekleyip yoğurmaya devam edin. Strec filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
  • İc dolgusu icin mercimekleri bir tencereye alın. Uzerini ortecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra suzup bir kenarda bekletin.
  • Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtıp soğanı kavurun. Biberi, havucları, kerevizi ve kuru domatesleri ekleyin. Birkac dakika daha kavurun. Karışımı ocaktan alın. Tuzunu, baharatını, maydanozu ilave edip karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yumurtaları cırpın. Kremayı, labneyi ekleyip biraz daha cırpın.
  • Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru un serpilmiş tezgahın uzerinde merdane yardımı ile acıp, yağlanmış tart kalıbına yayın. Uzerine catalla delikler acıp, onceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • Soğuyunca icine once sebzeli ic malzemeyi yayın. Uzerine sıvı karışımından dokun. En son toz parmesanı serpin. Tekrar sıcak fırına verin, yarım saat daha pişirin.
İceriğinde bol miktarda vitamin barındıran sebzeli kiş tarifine goz atmayı unutmayın.