Magazin Editor
Magazin Habercisi
Hamuru icin
- 150 g tereyağı (Kup doğranmış)
- 2 su bardağı un (200 g)
- 2-3 yemek kaşığı soğuk su
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat
İci icin - 100 g kırmızı mercimek
- 100 g sarı mercimek
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
- 1 adet sarı biber (Zar doğranmış)
- 2 adet havuc (Kup doğranmış)
- 1 adet kucuk boy kereviz (Kabuğu soyulup kup doğranmış ve limonlu suda bekletilmiş)
- 3-4 yaprak kuru domates (Zar doğranmış)
- Tuz, karabiber, kimyon
- 1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
- 1 dal biberiye (İnce kıyılmış)
- 200 ml krema
- 3 yumurta
- 200 g labne
- 2 yemek kaşığı toz parmesan
- Hamuru icin un ve tereyağını yoğurun. Muskat ve soğuk su ekleyip yoğurmaya devam edin. Strec filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
- İc dolgusu icin mercimekleri bir tencereye alın. Uzerini ortecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra suzup bir kenarda bekletin.
- Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtıp soğanı kavurun. Biberi, havucları, kerevizi ve kuru domatesleri ekleyin. Birkac dakika daha kavurun. Karışımı ocaktan alın. Tuzunu, baharatını, maydanozu ilave edip karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurtaları cırpın. Kremayı, labneyi ekleyip biraz daha cırpın.
- Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru un serpilmiş tezgahın uzerinde merdane yardımı ile acıp, yağlanmış tart kalıbına yayın. Uzerine catalla delikler acıp, onceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
- Soğuyunca icine once sebzeli ic malzemeyi yayın. Uzerine sıvı karışımından dokun. En son toz parmesanı serpin. Tekrar sıcak fırına verin, yarım saat daha pişirin.