Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mercimek fava

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 1 adet kuru soğan (Kucuk)
  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 cay bardağı zeytinyağı
Servis icin

  • Maydanoz
  • Kırmızı soğan
  • Haşlanmış mercimek tanesi
  • Sarımsaklı kuru baharat karışımı
  • Zeytinyağı

  • Kuru soğanı irice doğrayın cok az zeytinyağıyla birlikte bir tencereye alıp soteleyin. Uzerine 2 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayınca tuz atıp yıkanmış mercimeği ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika aralıklı karıştırarak kontrollu haşlayın.
  • Mercimek haşlandığında suyu varsa suyunu bir bardağa alın (Atmayın, gerekebilir) icindeki soğanla birlikte blender’dan gecirin. Kıvamına gore haşlama suyundan ekleyebilirsiniz. Uzerine ince kıyılmış soğan, maydanoz yaprakları ve kuru baharat ile karıştırılmış haşlanmış mercimek tanelerini serpin, bol zeytinyağı gezdirip servis yapın.