[h=2]Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 fiske tuz
- 1 limonun kabuğu (rendesi)
- 1 limonun suyu
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Öncelikle yumurta, şeker, tuz ve vanilya köpük köpük olana kadar çırpılır, daha sonra süt, limon suyu ve kabuğu sıvı yağ eklenip birkaç defa çırpılır.
- Daha sonra un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir iyice karıştırılıp yağlanmış Hindistan cevizine bulanmış kalıba dökülür.
- 170 dereceli fırında kontrollü olarak 35-40 dk pişirilir. Hindistan cevizi kesinlikle yanmaz yapışmayı önlediği için kekiniz de kalıptan çıkar emin olabilirsiniz.
- Kek fırından çıkınca 15 dakika dinlendikten sonra sos için pudra şekeri ve limon suyu iyice karıştırın koyu bir sos olması lazım, ben poşete koyup ucunu delip kekin üzerine öyle gezdirdim, siz dilerseniz kaşıkla da sosu sürebilirsiz, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.