Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kumlu Pasta

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Kumlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler[/h]Keki İçin;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1. 5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
Islatmak İçin;

  • 1 su bardağı süt
Muhallebisi İçin;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 pk vanilya
Üzeri İçin;

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
[h=2]Kumlu Pasta Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin. (Un’u dikkatli ekleyin) Çok koyu bir kıvam olmasın.
  4. Yağlanmış dikdörtgen borcama karışımı ekleyin.
  5. Önceden ısıtılmış 180°derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk pişirin. (Kürdan ile kontrol edin)
  6. Derin bir tencereye tereyağ, çikolata ve vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip iyice çırparak pişirin.
  7. Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatın ve diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın.
  8. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca sütü dökün.
  9. Sonra muhallebiliyi dökün.
  10. Biraz bekledikten sonra rondodan geçirdiğiniz petibör bisküviyi üzerine serpiştirin. (Petibör bisküvinin ilk önce yarım paketini yapın biraz daha yoğun olmasını isterseniz diğer yarısınıda rondodan geçirirsiniz) Afiyet olsun.