[h=2]Kremalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağına yakın şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- Limon kabuğu rendesi (olmasa da olur)
- 1, 5-2 su bardağı kadar un
- Ayrıca yarım su bardağı süt
- 2 su bardağına yakın süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Dekor çikolata
- Öncelikle yumurta ve şekeri iyice mikserle çırpalım. Un hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpalım unu da, azar azar ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Tart kalıbını yağlayıp harcı kalıba dökelim önceden ısıtılmış, 175 derece fırına verelim. 10-15 dakika sonra kurdan testi yapıp pişip pişmediğini kontrol edelim.
- Bu arada kreması için tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye alıp koyulaşana kadar karıştıralım. Fokurdayınca altını kapatıp tereyağını koyup iyice karıştıralım.
- Fırından çıkan kekimizi kalıptan servis tabağına alıp sütle her yerini ıslatalım. Kremasını üzerine döküp dekor çikolata ile süsleyelim, oda ısısına gelince buzdolabında birkaç saat bekletip servis edelim.