[h=2]Kornison Turşusu Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 kg kornişon
- 1 tutam maydanoz
- Sirke
- Su
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 – 3 tane limon tuzu
- 1 adet kesme şeker
- Her kavanoz için 4 – 5 adet sarımsak
- Kornişonları güzelce yıkanıp temizlenir bıçakla delikler açılır ve kavanoza yerleştirilir.
- Üzerine her kavanoz için 4 – 5 adet sarımsak bir tutam maydanoz ve kavanozun yarısına kadar sirke koyunuz
- Tam yarısında olacak 1 yemek kaşığı tuz 2 – 3 tane limon tuzu ve 1 adet kesme şekeri ekleyip gerisi su ile doldurup sıkıca kapatınız.
- Işık görmeyen bir ortamda 30 gün kadar bekledikten sonra servis edebilirsiniz.