Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kolay Sarılabilen Saray Sarması ( Harika Bir Tat)

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Kolay Sarılabilen Saray Sarması ( Harika Bir Tat) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 dolu dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
Dolgusu için ;

  • 1 paket krem şanti ( içinde 2 paket var)
  • 2 çay bardağı soğuk süt ( Koyu kıvamlı olsun diye)
  • 1 büyük muz
  • Damla çikolata
Tepsi için ;

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi
[h=2]Kolay Sarılabilen Saray Sarması ( Harika Bir Tat) Tarifi Yapılışı[/h]MERHABA ARKADAŞLAR UZUN SÜREDEN SONRA TEKRAR ARANIZDAYIM ÇOK ÖZLEMİŞİM BURAYI HARİKA BİR LEZZET İLE KARŞINIZDAYIM. MUZ VE DAMLA ÇİKOLATANIN UYUMU İLE AÐIZDA DAÐILAN BİR LOKUM :) HEMEN YAPILIŞINA GEÇELİM İlk önce krem şantimizi yapalım ve dolaba kaldıralım. Sonra tepsimizi hazırlayalım., hindistan ceviziyle hiçbir yeri boş kalmadan dolduralım.

  1. Sonra tencerimize sütümüzü, şekerimizi, elenmiş unumuzu ve kakaomuzu ekleyelim ve karıştıralım. Ocağa alalım ve sürekli karıştırmaya devam edelim dibi tutmasın diye.
  2. Koyulaşıp göz göz olunca vanilyamızı da ekleyelim ve 2-3 dk daha karıştırıp ocağımızı kapatalım. Sıcak olan muhallebimizi tepsimize dökelim.
  3. Her yeri eşit olacak şekilde spatula ya da kaşık yardımı ile düzeltelim. Sonra derin dondurucuya bırakalım 1 saat boyunca dinlendirelim.
  4. Dinlendikten sonra önceden hazırladığımız krem şantimizi muhallebinin üzerine eşit bir şekilde yayalım. Üzerine küp küp doğradığımız muzları ve damla çikolatayı ekleyelim ve dolaba kaldıralım.
  5. 2-3 saat dinlendirelim. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2 ye kesilir. Kalan bölümleri de enine doğru dilimlere ayıralım ve rulo şeklinde sarılıp servis tabağına alalım. Ve afiyet olsun