[h=2]Kolay Sarılabilen Saray Sarması ( Harika Bir Tat) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 dolu dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti ( içinde 2 paket var)
- 2 çay bardağı soğuk süt ( Koyu kıvamlı olsun diye)
- 1 büyük muz
- Damla çikolata
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
- Sonra tencerimize sütümüzü, şekerimizi, elenmiş unumuzu ve kakaomuzu ekleyelim ve karıştıralım. Ocağa alalım ve sürekli karıştırmaya devam edelim dibi tutmasın diye.
- Koyulaşıp göz göz olunca vanilyamızı da ekleyelim ve 2-3 dk daha karıştırıp ocağımızı kapatalım. Sıcak olan muhallebimizi tepsimize dökelim.
- Her yeri eşit olacak şekilde spatula ya da kaşık yardımı ile düzeltelim. Sonra derin dondurucuya bırakalım 1 saat boyunca dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra önceden hazırladığımız krem şantimizi muhallebinin üzerine eşit bir şekilde yayalım. Üzerine küp küp doğradığımız muzları ve damla çikolatayı ekleyelim ve dolaba kaldıralım.
- 2-3 saat dinlendirelim. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2 ye kesilir. Kalan bölümleri de enine doğru dilimlere ayıralım ve rulo şeklinde sarılıp servis tabağına alalım. Ve afiyet olsun