Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kısır

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 2 su bardağı ince kırmızı bulgur
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 corba kaşığı biber salcası
  • 1 corba kaşığı domates salcası
  • 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • 4 corba kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağından 1 parmak az zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz (Kıyılmış)
  • 10 dal taze soğan (Kıyılmış)
  • 1/2 demet nane (Kıyılmış)
  • Tuz
  • Marul

  • Geniş bir tepsi icine bulguru koyun. Biber salcası ve domates salcasını ekleyin, sıcak suyu da uzerlerine gezdirerek ekleyip el veya kaşıkla karıştırın. Kuru fesleğeni katın. Tepsinin ustunu bir kapakla kapatıp dinlendirmeye bırakın.
  • Dinlenmiş ve sıcak suda yumuşamış bulguru elinizle biraz karıştırın ve yoğurun. Nar ekşisini ekleyip tekrar karıştırın ve tuzu az ise tuz katın. Zeytinyağını gezdirerek ilave edin ve iyice karıştırın. Yeşillikleri de katıp tekrar karıştırın. Marul ile servis yapın.