Magazin Editor
Magazin Habercisi
- 2 su bardağı ince kırmızı bulgur
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 2 corba kaşığı biber salcası
- 1 corba kaşığı domates salcası
- 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
- 4 corba kaşığı nar ekşisi
- 1 su bardağından 1 parmak az zeytinyağı
- 1 demet maydanoz (Kıyılmış)
- 10 dal taze soğan (Kıyılmış)
- 1/2 demet nane (Kıyılmış)
- Tuz
- Marul
- Geniş bir tepsi icine bulguru koyun. Biber salcası ve domates salcasını ekleyin, sıcak suyu da uzerlerine gezdirerek ekleyip el veya kaşıkla karıştırın. Kuru fesleğeni katın. Tepsinin ustunu bir kapakla kapatıp dinlendirmeye bırakın.
- Dinlenmiş ve sıcak suda yumuşamış bulguru elinizle biraz karıştırın ve yoğurun. Nar ekşisini ekleyip tekrar karıştırın ve tuzu az ise tuz katın. Zeytinyağını gezdirerek ilave edin ve iyice karıştırın. Yeşillikleri de katıp tekrar karıştırın. Marul ile servis yapın.