Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kış sebzeli ve peynirli kiş

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 150 g tereyağı (Soğuk ve kup doğranmış)
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı muskat
  • 150 g ceviz ici (4’e bolunmuş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g ıspanak (İri doğranmış)
  • 200 g pırasa (İnce doğranmış)
  • 2 dal taze soğan (İnce doğranmış)
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş toz parmesan
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 2 yumurta

  • Elenmiş unu, muskatı, soğuk suyu ve kup doğradığınız tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Puruzsuz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp buzdolabına alın, 15 dakika dinlendirin.
  • Tart hamurunu merdane ile acıp yağlanmış tart kalıbına, kenarlarını da bastırarak yayın. Tart hamuru fırında pişerken kabarmaması icin bir avuc kadar kuru bakliyat serpin. 175 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin.
  • İc malzemesi icin zeytinyağını ısıtıp tum sebzeleri ve ceviz icini kavurun. Tuzu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ilınınca kremayı, rendelenmiş parmesan peynirini ve cırpılmış yumurtaları ekleyin. Karıştırıp fırından cıkardığınız tart hamurunun icine dokun. Hamuru tekrar sıcak fırına verin. 20-25 dakika daha pişirin. Fırından alın, hafif ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.