Magazin Editor
Magazin Habercisi
- 100 g kırmızı kinoa
- 500 g ıspanak
- 200 g mantar
- 4-5 dal taze nane
- 4-5 dal dereotu
- 3 adet kırmızı ceri domates
- 3 adet sarı ceri domates
- 1/2 limonun suyu
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 cay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- Kinoayı kucuk bir tencereye alın. Uzerini 1 parmak gececek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Ocaktan alıp suzun ve ılınmaya bırakın.
- Ayrı bir tavada mantarı ve iri doğradığınız ıspanakları bir yemek kaşığı zeytinyağında, ıspanak yapraklarını fazla sondurmeden soteleyin. Yeşillikleri ince kıyın ve domatesleri kup doğrayın. Salata icin hazırladığınız tum malzemeyi bir kasede harmanlayıp servis kabına alın.
- Sosu icin gerekli olan tum malzemeyi kasede cırpıp salatanın uzerine gezdirin. Kinoalı ılık ıspanak salatası uzerini rendelenmiş parmesan peyniri ile susleyerek ılık servis yapın.
• İcerdiği A ve K vitamini ile goz ve kemik sağlığını korurken, C ve E vitaminleri ile cilt sağlığını korumakta buyuk rol oynar.
Keyifle yiyeceğiniz tam tahıllı ve nar ekşili salata tarifi