Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kaynar (Kış Cayı) Bağışıklık Guclendirici

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Kaynar (Kış Cayı) Bağışıklık Guclendirici Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 1. 5 lt su
  • 1 yemek kaşığı karanfil
  • 2 adet cubuk tarcın
  • 1 adet ceviz buyukluğunde zencefil
  • 1 parca ceviz buyukluğunde havlıcan
  • 1 yemek yenibahar tohumu
  • 1 tutam muskat rendelenen
  • 3 adet kakule
  • 2 tane zerdecal
  • 1. 5 su bardağı şeker (isteğe gore azaltılabilir veya arttırılabilir)
Uzeri icin:

  • Kırılmış ceviz ici
[h=2]Kaynar (Kış Cayı) Bağışıklık Guclendirici Tarifi Yapılışı[/h]
  1. İlk olarak derin bir tencereye suyu alıyoruz. Uzerine kakuleyi, havlıcanı, karanfili, yenibahar tohumunu, zencefili, zerdecalı, cubuk tarcını, bir tutam muskatı rendeleyerek ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Karışımı kısık ateşte 1 saat kaynatıyoruz. Kapağını kapatıp, ocaktan alıyoruz. 1 gece serin bir yerde bekletiyoruz.
  3. Bekleyen karışıma 2 su bardağı su ve şeker ekleyerek yarım saat daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  4. Hazırlanan cayı suzerek servis ediyoruz. Uzerine kırılmış ceviz ici ekliyoruz. Kaynar hazır. Afiyet Olsun. ☕️☕️☕️☕️☕️☕️

Sesli anlatım ve puf noktaları icin tarifimizin videosunu YOUTUBE kanalımızdan izleyebilirsiniz.