Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kıymayı yarım su bardağı su ile birlikte tencerede suyunu cekene dek kavurun. 1 yemek kaşığı tereyağını ve havanda ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. 5 dakika daha kavurun.
İnce kıydığınız ıspanakları, tuzu, baharatını ekleyin. 5 dakika cevirin. Sıcak suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca suda bekletip suzduğunuz pirinci ve haşladığınız nohutları ilave edin. 10 dakika kaynamaya bırakın.
Ayrı bir sos tenceresinde oda sıcaklığına gelmiş suzme yoğurdu ve yumurta sarısını karıştırın. Yarım cay bardağı su ekleyip biraz daha karıştırın. Yoğurtlu karışımı cok kısık ateşte aynı yonde karıştırarak ısıtın.
Yoğurtlu karışım ısınınca kaynamakta olan yemeğin icine yavaş yavaş ekleyin. Bu arada yemeği surekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Birkac taşım kaynayınca ocaktan alın.
Servis icin kalan 1 yemek kaşığı tereyağını eritip kuru naneyi kavurun. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. Naneli tereyağını da uzerine dokun. Bekletmeden sıcak olarak servis yapın.