Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ispanaklı galette

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 150 g un
  • 75 g mısır unu
  • 2 cay kaşığı tuz
  • 1-2 tutam taze cekilmiş karabiber
  • 125 g tereyağı (Buzdolabından yeni cıkmış, kup kesilmiş)
  • 1 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 yumurtanın sarısı
İci icin

  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 adet orta boy kestane mantarı
  • 1 kg ıspanak
  • Birer tutam tuz, taze cekilmiş karabiber ve muskat
  • 100 g rendelenmiş mozzarella veya taze kaşar peyniri

  • Unları, tuzu ve taze cekilmiş karabiberi yoğurma makinenizin haznesine aktarın. 10 saniye kadar karıştırıp makineyi durdurun. Bu işlemi 3 kez tekrar edin.
  • Unların uzerine buzdolabından yeni cıkardığınız tereyağını ekleyin. Makineyi kademeli olarak tekrar calıştırın. Karışım kum haline gelince en son buz gibi su ile karıştırdığınız yumurta sarısını ekleyin. Puruzsuz ve homojen bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Cok sert bir hamur elde ettiyseniz biraz daha soğuk su (1-2 yemek kaşığı kadar) ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru merdane yardımı ile yağlı kağıt uzerinde yemek tabağından biraz daha buyuk olacak şekilde acın. Kenarlarını 2-3 cm kadar iceri kıvırın. Hamurun uzerini strecle kapatın ve buzdolabında ic malzemesini pişirip ılınana kadar bekletin.
  • İc malzemesi icin sıvı yağ ile tereyağını eritip dolmalık fıstıkları kavurun. Dilimlenmiş mantarları ekleyin. 5 dakika kavurup irice doğradığınız ıspanakları ilave edin. 5 dakika daha karıştırıp ocaktan alın. En son tuzu, taze cekilmiş karabiberi ve muskatı ekleyerek tatlandırın. Ispanaklı ic malzemeyi ocaktan alın, ılınmaya bırakın.
  • Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru yağlı kağıdıyla birlikte tepsiye alın. Uzerine, kenarlarına değmeyecek şekilde ıspanaklı ic malzemeden dokun. 200 dereceye ayarlı fırında, yarım saat pişirin. Fırından alın, uzerine rendelenmiş peyniri serpin. Tekrar sıcak fırna verin, peynirler eriyip hafif kızarana dek pişirin.