Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]İcli Tavuk Ve Pilav Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]İcli Tavuk Ve Pilav Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 1 adet tum tavuk
- 3 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı karabiber
- Goz kararı tuz
- Oncelikle soğanları soyup ince ince doğruyoruz. Ve ardından tuz, karabiber ve pul biber ile harmanlıyoruz.
- Sonra tavuğumuzu iyice yıkıyoruz. Baş kısmını iple boşluk kalmayacak şekilde dikiyoruz.
- Ardından alt kısmından harmanladığımız soğanı icine sıkıştırıyoruz. (Eğer boşluk kalıyor ise biraz daha soğan harmanlayıp koyabilirsiniz. )
- Tekrar boşluk kalmayacak şekilde dikiyoruz. Ve tavuğumuzun dışındaki kalıntıları ici su almayacak şekilde yıkıyoruz.
- Ben duduklu kullanamadığım icin. Dilerseniz duduklude yapabilirsiniz.
- Derin bir tencereye uzeri 4/5 parmak su gececek kadar su koyuyoruz. Pişene kadar en az 50 dk ocakta kaynamaya bırakıyoruz.
- Piştikten sonra biraz soğusun ipleri sokup ic harcını bir tabağa boşaltıp tavuğumuzu didikleyelim.
- Pilavı nasıl seviyorsanız o şekilde yapın ve piştikten sonra pilavı servis edeceğiniz tabağın ustune bolca tavuk ve soğan koyun.Afiyet olsun.